Klinik Bantuan Guaman Telenisa

5 cara untuk hubungi kami:

1. Hubungi kami di Facebook Telenisa
2. Telefon kami di talian 03 – 7960 8802 (Talian Bantuan Telenisa)
3. Nasihat undang-undang secara langsung (Anda disaran untuk membuat temujanji dahulu)
4. Tulis surat dan hantarkan ke alamat:
No 4, Lorong 11/8E, 46200, Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.
5. Email permasalahan anda ke [email protected]

Operasi Klinik Bantuan Guaman Telenisa:
Hari   : Selasa, Rabu dan Khamis
Masa : 10:00 pagi hingga 5:00 petang
(tutup pada cuti umum)

Mengenai Telenisa

About Telenisa

TELENISA merupakan khidmat nasihat guaman percuma mengenai hal-hal yang berkaitan dengan isu-isu yang berkait dibawah Undang-undang Keluarga Islam Syariah seperti penceraian, poligami, nafkah isteri dan anak, harta sepencarian dan lain-lain lagi. Sejak ia ditubuhkan pada 2008, TELENISA telah membantu hampir 4,000 anak guam dalam memberikan nasihat guaman bagi membuat keputusan yang wajar berlandaskan undang-undang dan fakta.

Perkhidmatan Kami

Pemerhati Mahkamah

(Court Watch)

Program ini bermula pada November 2006 untuk mengawasi prosiding mahkamah bagi mengenalpasti masalah yang dihadapi oleh wanita di dalam sistem mahkamah. Ianya dibantu oleh pelatih dalam kamar yang akan menjadi pemerhati sewaktu proses Mahkamah dijalankan

Klinik Bantuan Guaman Bergerak

(Mobile Legal Clinic)

Pada Julai 2008, TELENISA telah melancarkan klinik bantuan guaman bergerak di Kuala Lumpur dan telah berganding bahu dengan pertubuhan wanita dan pusat bantuan guaman yang lain. Inisiatif ini telah diperluaskan ke negeri Selangor, Kedah, Kelantan dan Melaka.

Dana Bantuan Nik Noriani Nik Badlishah

(Nik Noriani Nik Badlishah Help Fund)

TELENISA juga menawarkan bantuan dana kewangan bagi pembayaran pemfailan bagi yang memerlukan. Dana bantuan ini adalah terbuka bagi sesiapa yang memerluka pertolongan dalam mefailkan kes-kes dibawah Mahkamah Syariah dan kes-kes tertentu di dalam Mahkamah Sivil.

Telenisa Statistics & Findings

Over the years, Telenisa has received hundreds of cases from the public on issues relating to Islamic Family Law and Syariah Criminal Offences Law. The Telenisa Statistics and Findings aims to provide insight and information based on each year’s cases and trends.

Hubungi Telenisa

X